< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - luni, 10 august 2009

Britanicii sunt prea lenesi sa faca sex

Se pare ca britanicii sunt unii dintre cei mai lenesi oameni din lume. Ei sunt prea obositi sa se joace cu proprii copii, nu rezista sa urce doua etaje pe jos si prefera un somn bun decat o partida de sex, potrivit unui studiu recent. Mai mult, o treime dintre ei nu alearga dupa autobuz si, ajunsi acasa, unul din sase prefera sa se uite la o emisiune pe care in mod normal nu ar fi vizionat-o daca nu ar fi fost nevoit sa se ridice de pe canapea pentru a schimba canalul, cand telecomanda nu functioneaza, potrivit Mail Online.

Cercetarea, realizata de un lant privat de spitale, a relevat faptul ca stilul de viata lenes are efecte devastatoare asupra intimitatii sexuale. Astfel, trei patrimi dintre cei intervievati au recunoscut ca nu au suficienta energie la sfarsitul zilei pentru a se bucura de o noapte de pasiune in compania partenerului. Peste jumatate dintre acestia, 58%, dau vina pe lipsa de miscare. Si copiii au de suferit, doua treimi dintre parintii recunosc ca deseori nu au chef sa se joace cu cei mici.

Insa ei nu sunt singurii care sufera. In ciuda reputatiei de natiune iubitoare de caini, jumatate dintre proprietarii spun ca nu se mai chinuie sa-si scoata animalele la plimbare. "Mancare de la fast-food, telecomenzi si chiar cumparaturile pe Internet, toate dauneaza grav sanatatii. Oamenii trebuie sa slabeasca, nu doar pentru sanatate lor, dar si pentru familie, prieteni si animale. Daca nu iau masuri o intreaga generatie va deveni incapabila sa realizeze pana si cele mai usoare indatoriri", a declarat doctorul Sarah Dauncey.

Un stil de viata sedentar creste si riscul unor grave probleme de sanatate, printre care boli de inima, obezitate, cancer si diabet de tipul doi. "Exista doua milioane de britanici cu diabet de tipul unu, majoritatea din cauza ca stilului si lipsa de exercitii. Este un cerc vicios. Cei care nu sunt in forma se simti obositi asa ca nu fac exercitii, insa ajung de-a dreptul letargici", a mai adaugat medicul, mai precizeaza sursa citata.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=35791&data=2009-08-10