< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - luni, 10 august 2009

Diplomat american filmat in Rusia in timp ce facea sex cu o prostituata (Video)

Se pare ca ziarele rusesti au primit un pont despre filmulet, sugerand ca servicul de informatii rus FSB (fostul KGB) ar putea fi in spatele lui, informeaza Daily Mail.

Inca un scandal sexual care implica un diplomat occidental in Rusia. Un diplomat american de la Moscova este implicat intr-un scandal sexual dupa ce un montaj care se pare ca il arata impreuna cu o prostituata a fost facut public pe internet, informeaza Daily Mail. Diplomatul casatorit, secretar doi al Ambasadei americane la Moscova, a fost identificat ca, Kyle Hatcher, de doua ziare rusesti care au prezentat afirmatii neconfirmate ca acesta este un agent CIA sub acoperire. Montajul dureaza patru minute si zece secunde, potrivit Daily Mail. Filmuletul puternic editat nu arata scene de sex, iar calitatea sa este prea slaba pentru ca fata barbatului sa fie clar identificabila, informeaza The Moscow Times.

Filmul incepe cu inregistrari cu un barbat, ce vorbeste rusa cu accent strain, care discuta la telefon cu femei numite Tina, Sonya si Veronika si aranjeaza intalniri.

Filmul arata de asemenea un barbat in haine de iarna vorbind la telefon pe o strada cu zapada. Apoi filmul trece la o camera de hotel cu un barbat in tricou si pantaloni scurti stand pe pat. El sta pe un scaun si verifica ceva care este aproape de camera. O femeie intra si cuplul este aratat dezbracandu-se si mergand la baie.

Se pare ca ziarele rusesti au primit un pont despre filmulet, sugerand ca servicul de informatii rus FSB (fostul KGB) ar putea fi in spatele lui, informeaza Daily Mail.

Ziarul rus Izvestia spune ca, la fel ca in cazul diplomatului britanic James Hudson, Hatcher a fost informat despre film, in ceea ce pare sa fi fost o incercare de a-l santaja, posibil pentru a-l face sa lucreze pentru rusi. "Hatcher a urmat instructiunile sale diplomatice si a anuntat Ambasada sa" a spus ziarul rus. "Se pare ca ambasada a chemat imediat politia". "Santajistii au aflat despre aceasta si au raspuns punand filmul online".

Ambasada americana a refuzat sa comenteze. Intrebat daca diplomatul ramane in postul sau, un purtator de cuvant a spus: "Nu putem sa va dam aceasta informatie".

Acest incident se aseamana cu unul petrecut luna trecuta. Atunci diplomatul britanic James Hudson a demisionat dupa ce a fost filmat cu doua femei in pat. De asemenea, consulul roman la Chisinau, Ioan Nuica, a fost protagonistul unui episod similar, despre care se crede ca fost organizat de serviciile secrete moldovenesti (SIS) sau rusesti (FSB).

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=35764&data=2009-08-10