< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - vineri, 15 februarie 2008

A inviat la propria inmormantare

O americanca de 65 de ani si-a revenit dupa ce fusese declarata in moarte cerebrala

Luna trecuta, Rae Kupferschmidt, in varsta de 65 de ani, a suferit o hemoragie craniana severa iar doctorii au spus familiei ca medicina moderna nu mai poate face nimic pentru a-i salva viata. "A avut o hemoragie severa si era considerata in moarte cerebrala" a declarat doctorul Brad Helms de la spitalul United din St. Paul, statul Minnesota.

Familia indurerata a urmat ultimele dorinte ale femei si i-au intrerupt aparatele de sustinere a vietii, au finalizat aranjamentele pentru inmormantare si au dus-o acasa sa moara in patul ei. "Ne luam la revedere, asteptand ca ea sa moara" a declarat fiica acesteia Lisa Sturm, citata de ABC News in editia electronica.

Apoi, dintr-o data, dimineata devreme, miracolul s-a petrecut. "Nu am fost acasa trei ore si mama mea a inceput sa se trezeasca", a declarat fiica doamnei Kupferschmidt. La inceput, aceasta a crezut ca trezirile nu sunt decat momente de luciditate inainte de moarte. Incredibil, pe masura ce timpul trecea, mama ei devenea din ce in ce mai lucida. In urma acestor evenimente inexplicabile, familia a dus-o la spital, unde medicii i-au facut doua incizii craniene pentru a o scapa de cheagul pe care inca il avea pe creier. Dupa aceasta procedura, femeia a inceput sa mearga si, recent, a inceput un tratament special cu un fizioterapeut pentru a-si reveni complet.

Doamna Kupferschmidt s-a intors in cursul zilei de miercuri acasa si a fost declarata de medicii care au tratat-o "un miracol". "Sunt aici de zece ani si nu am vazut niciodata asa ceva", a declarat medicul care anterior se declarase neputincios in fata bolii pacientei sale.

Familia acesteia, foarte credincioasa, nu poate sa explice miracolul decat prin interventia divina. "Dumnezeu are o sarcina pentru mine. Cand imi voi da seama ce este, o voi indeplini", a declarat Rae Kupferschmidt.

Robert MIRCEA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3518&data=2008-02-15