< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - vineri, 15 februarie 2008

S-a indragostit de detinutul pe care-l trata de schizofrenie

S-a indragostit nebuneste si nu a mai contat ca partenerul era de fapt pacientul ei. Nu a mai interesat-o nici macar ca este casatorita. In urma unor sedinte de terapie cu un detinut bolnav psihic, in varsta de 20 de ani, o psihoterapeuta s-a indragostit nebuneste de acesta, iar acum asteapta un copil de la el. Englezoaica Stephanie Reeves, in varsta de 30 de ani, a intretinut relatii sexuale cu tanarul in baia spitalului-puscarie, unde aveau loc sedintele de terapie. Reeves spune ca il iubeste pe barbatul aflat in detentie si ca planuieste sa isi creasca copilul alaturi el, daca acesta va fi considerat nepericulos pentru a fi eliberat, relateaza Daily Mail.

Momentan, barbatul este este inchis in spitalului din localitatea Ashworth pentru ca starea lui s-a agravat si este tratat pentru schizofrenie paranoida. Psihoterapeuta a fost suspendata din functie pentru 12 luni, dupa ce a recunoscut in fata unui judecator ca a intretinut relatii sexuale cu un pacient. Absolventa de psihologie era foarte bine vazuta in cadrul unitatii Guild Lodge, de securitate medie, cand au inceput sa circule zvonuri despre relatia ei bizara cu detinutul, al carui nume nu a fost dezvaluit din motive juridice.

Tanarul, in varsta de 20 de ani, din Fleetwood, a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida imediat ce a fost incarcerat si trimis la ospiciul Ashworth din Merseyside. Dupa ce starea lui s-a mai ameliorat, detinutul a fost transferat la Guild Lodge unde a inceput sesiuni de terapie cu doctorul Reeves, de curand separata de sotul sau, David Lea. Se pare ca femeia este atrasa de barbati periculosi daca tinem cont de faptul ca fostul ei barbat avea un cazier ce includea acuzatii de talharie, iar, ca trecut familial, tatal sau a fost condamnat pentru omor.

Reeves a negat multa vreme ca ar avea o relatie cu un pacient. Intrebata de sefii ei, in iunie anul trecut, daca are o relatie cu unul dintre detinuti, ea a negat toate acuzatiile. La doar cateva zile, psihologul le-a trimis superiorilor sai o scrisoare in care a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu pacientul schizofrenic. Tanara a povestit ca detinutul i-a facut avansuri si a vrut sa o sarute, insa ea a refuzat. Barbatul a incercat din nou, iar psihoterapeuta a cedat si a acceptat avansurile. Acum nu vrea nici in ruptul capului sa renunte la copil si spera ca iubitul ei sa se insanatoseasca cat mai repede, pentru a fi eliberat si pentru a creste impreuna copilul.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3485&data=2008-02-15