< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - sambata, 25 iulie 2009

Incredibil: Sughita incontinuu de sase ani

O menajera din Marea Britanie incearca cu disperare sa scape de sughit, dupa ce n-a mai reusit "sa aiba liniste" de aproximativ sase ani. Amanda Weston, in varsta de 41 de ani, are zilnic sesiuni dureroase de sughit de 20 de minute fiecare, la aceleasi ore, ajungand chiar si la sase reprize in 12 ore, ceea ce inseamna aproximativ 730 de ore anual, titreaza, duminica, "Mirror".

"Nici nu stiu cand au inceput. Au continuat o saptamana, apoi o luna. Nu se mai termina. Am incercat foarte multe remedii. Medicul de familie mi-a spus ca nu poate face nimic, decat daca le-as avea in fiecare minut al zilei. Mi-a spus ca afectiunea este foarte rara, dar ca nu imi poate da nimic decat daca sughit si in somn. Au ajuns sa ma enerveze, dar macar toata lumea stie ce am. Vreau doar sa stiu de la ce au inceput si sa se termine", a declarat Amanda din Hull.

Se pare ca sughitul are un adevarat program. Astfel ca britanica stie exact cand va avea loc urmatoarea serie. "Se intampla in fiecare zi la aceeasi ora. E ca o rutina pentru mine. Stiu exact ca voi sughita inainte sa merg la serviciu. Pe la 7.30 sau 7.45 incep. Apoi in jurul pranzului, pe la ora 14 cand ajung acasa. Dupa inca o data la 16", a marturisit britanica. Mai mult, ea marturiseste ca-si doreste cu ardoare sa gaseasca un tratament pentru afectiune, mai noteaza "Mirror".

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=34421&data=2009-07-25