< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 25 iulie 2009

Gardienii Revolutiei ameninta ca vor lovi instalatiile nucleare israeliene, daca Iranul va fi atacat

Corpul Gardienilor Revolutiei, armata ideologica a regimului de la Teheran, a amenintat sambata ca Iranul va ataca instalatiile nucleare israeliene, daca Ierusalimul va ataca republica islamica, transmite Reuters, potrivit NewsIn. "Daca regimul sionist ataca Iranul, vom lovi cu siguranta instalatiile sale nucleare cu rachetele noastre", a declarat Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revolutiei.

Corpul Gardienilor Revolutiei este armata ideologica a regimului si dispune de unitati aviatice, maritime si terestre, cu o structura de comandament diferita de cea a restului trupelor. Liderii iranieni resping de cele mai multe ori un posibil atac israelian, dand asigurari ca Ierusalimul nu este in pozitia de a ataca republica islamica, al cincilea exportator de petrol din lume. De asemenea, ei ameninta ca Teheranul ar raspunde cu un atac vizand interesele americane si Israelul.

Statele Unite si Israelul acuza Iranul ca incearca sa obtina arme nucleare si nu au exclus posibilitatea unei operatiuni militare pentru a pune capat programului atomic al Teheranului.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=34339&data=2009-07-25