< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 25 iulie 2009

Vaslui: 21 de primari PNL, PRM si PNDC il sustin pe Basescu la presedintie si cred ca are forta sa desemneze un guvern de centru-dreapta

22 de primari vasluieni, de la mai multe formatiuni politice - PNL, PRM, PNDC - si un independent, au semnat vineri un document intitulat "Apel pentru unificarea dreptei romanesti", prin care isi declara simpatia pentru PDL si se angajeaza sa sprijine candidatura la presedintie a lui Traian Basescu, transmite NewsIn.

"Presedintele Traian Basescu are forta necesara pentru a determina formarea celui mai puternic Guvern de centru-dreapta din perioada postdecembrista, care va avea misiunea sa scoata Romania din criza si sa aduca bunastarea pentru un numar cat mai mare de romani. Ne declaram simpatia pentru PDL, partid in jurul caruia se vor unifica toate fotele de centru dreapta din societatea romaneasca si, de asemenea, ne declaram sprijinul nostru pentru castigarea de catre Traian Basescu a unui nou mandat de presedinte al Romaniei. Speram ca tot mai multi colegi de-ai nostri sa ne urmeze pe calea unificarii dreptei romanesti. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", se specifica in documentul semnat de cei 22 de alesi locali.

Presedintele PDL Vaslui, Dragos Iftimie, a declarat ca organizatia a devenit mai puternica si "poate intra pe lista prioritatilor Guvernului Boc".

"Cu siguranta este un plus pentru noi, chiar daca am calcula strict matematic. PDL are 11 primari iar cu acest document semnat de 22 de primari,prin care isi asuma responsabilitatea de a sustine PDL, se produce o echilibrare a fortelor pe esicherul politic local. Printre cei 22 de alesi locali se regasesc politicieni de la mai multe partide, oameni valorosi care cred in valorile si principiile PDL. Acestia si-au declarat neconditionat sustinerea si simpatia fata de PDL si de Traian Basescu", a declarat vineri, corespondentului NewsIn, presedintele PDL Vaslui, deputatul Dragos Iftimie.

Presedintele PRM Vaslui, Corneliu Bichinet, sustine ca nu stie nimic despre actiunea celor patru primari care si-au declarat sprijinul pentru PD-L. Presedintele interimar al PNL Vaslui, senatorul Cristian David a refuzat sa comenteze actiunea primariulor PNL dar a precizat ca acestia nu vor fi exclusi din partid.

Din cei 22 de primari care au semnat documentul "Apel pentru unificarea dreptei romanesti", 16 sunt de la PNL: comuna Ibanesti - Benonea Pletea, Todiresti - Neculai Istrate,Suletea - Petre Guzganu, Ivesti - Nistor Dumitrache, Pogana - Ioan Vezeteu, Bogdanita - Florinel Bleoju, Blagesti - Rica Carp, Iana - Melu Mocanu, Bogdanesti - Ion Dorobantu, Cozmesti - Vasile Aporcaritei, Vulturesti - Adrian Anton, Bacesti - Horatiu Carausu, Bogdana - Vasilica Barbu, Rafaila-Constantin Fanariu, Pochidia-Marius Ciocan, Deleni- Vasile Zamfir.

Alaturi de acestia, documentul a fost semnat si de patru primari PRM: Vasile Anton - Munteni de Sus, Adrian Pantea - Botesti, Gelu Pecheanu - Drinceni si Constantin Brasoveanu - Balteni, la care se adauga independentul Grigore Lefter-Osesti si Costel Moraru - Puiesti de la PNDC.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=34321&data=2009-07-25