< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - sambata, 25 iulie 2009

MAE avertizeaza ca Ucraina a introdus restrictii de circulatie din cauza caldurii

Ministerul de Externe avertizeaza transportatorii romani ca in zilele in care temperatura aerului este mai mare de 28 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate totala de peste 24 de tone nu au voie sa circule pe autostrazi si drumuri nationale din Ucraina pentru a nu distruge carosabilul, informeaza NewsIn.

Ministerul roman de Externe atrage atentia transportatorilor romani si conducatorilor de autovehicule de mare tonaj ca autoritatile din Ucraina au introdus, din luna iulie, restrictii de circulatie in timpul zilei.

MAE explica ca in zilele in care temperatura aerului este mai mare de 28 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate totala de peste 24 de tone sau cu o greutate mai mare de 7 tone pe fiecare osie nu au voie sa circule pe autostrazi si drumuri nationale.

Autoritatile ucrainene au decis restrictionarea circulatiei pentru a preveni distrugerea carosabilului ca urmare a cresterii temperaturilor.

Ministerul roman recomanda soferilor interesati ca in sezonul calduros sa utilizeze drumurile nationale din Ucraina intre orele 21.00 - 9.00, cand temperaturile sunt in limita admisa, astfel incat sa nu fie opriti de catre autoritatile locale.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=34313&data=2009-07-25