< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - marti, 13 martie 2007

DNA verifica veniturile necuvenite incasate de sefii Loteriei Romane

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face cercetari preliminare cu privire la veniturile incasate de conducerea Loteriei Romane in perioada 2003 - 2005, verificarile pornind de la constatarile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Conducerea Loteriei Romane a incasat, in perioada 2003-2005, venituri necuvenite in valoare totala de peste 14 miliarde de lei vechi, in timp ce deciziile aberante ale parghiilor executive ale Loteriei au dus la pierderi imense pentru companie, lovind si in credibilitatea institutiei, potrivit constatarilor ANAF, rezulate in urma unui control financiar.

Raportul a fost trimis la Directia Nationala Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor, informeaza ANAF intr-un comunicat. Controlul Fiscului, initiat la solicitarea Ministerului Finantelor, a inceput la 14 martie 2006 si a fost finalizat pe 22 februarie 2007, si vizeaza activitatea Companiei Nationale Loteria Romana in perioada 01.01.2003 - 30.09.2006.

Directorul general al Loteriei a incasat 7,59 miliarde de lei vechi reprezentand indemnizatii, prime si stimulente, precum si 4,2 miliarde de lei vechi din cota la fondul de participare a salariatilor la profitul companiei, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Clauzele din contractele individuale de munca privind alte drepturi salariale si cota din fondul de participare la profitul companiei exced, potrivit ANAF, nivelele prevazute de legislatie.

Director general era in perioada respectiva Nicolae Cristea (foto dreapta), acuzat de evaziune fiscala. Procurorii anticoruptie au declansat, la inceputul anului trecut, urmarirea penala impotriva lui Cristea, a lui George Copos (foto stanga), la acea data vicepremier, si a unui actionar al companiei Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, cercetati pentru infractiuni economice in legatura cu tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic si Loterie.

Atasat gasiti Comunicatul ANAF.

REACTII LA CALD

Gilda POPA, redactor Departament Economic:

"Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Ministerului Finantelor, Stelian Negrea, a declarat ca Finantele nu comenteaza pe marginea constatarilor intocmite. Probabil, asteapta ca procurorii DNA sa se pronunte si eventual sa confirme acuzatiile din raportul ANAF. Daca procurorii vor trimite in instanta dosarul, atunci vor fi facute publice si alte detalii, unele, cu siguranta, vor genera surprize mari".

Cititi pe larg in ZIUA de maine!

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=343&data=2007-03-13