< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - marti, 12 februarie 2008

ULTIMA ORA

Invins de presa, Ilie Nastase demisioneaza din functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, si-a prezentat marti demisia, in urma scandalului legat de modul in care au fost cheltuiti banii pentru organizarea meciului Romania-Franta din Cupa Davis, dar si din cauza unei decizii nefavorabile a unui tribunal din Timisoara, in legatura cu un teren pe care voia sa-l cumpere pentru infiintarea unei academii de tenis.

Nastase a declarat, la RealitateaTV, ca "a fost invins de justitia si de presa din Romania". "In ultimul timp numele meu a fost terfelit cam de toata lumea, de toate ziarele. Astazi s-a dat o decizie la Timisoara ca nu am voie sa fac o academie de tenis si un stadion in Romania. Am decis sa imi dau demisia pentru ca nu am ce cauta in sportul romanesc", a completat Ilie Nastase.

In urma cu cateva zile, presa centrala a relatat pe larg despre neregulile financiare ale organizarii meciului de Cupa Davis. Potrivit devizului initial, cheltuielile pentru organizarea meciului cu Franta depaseau suma de 450.000 de euro, bani proveniti de la Guvern si Consiliul Local Sibiu. Oficialii Federatiei Romane de Tenis au cheltuit insa numai 200.000 de euro, cazarea jucatorilor fiind facuta gratis. In plus, lucrarile la suprafata de joc au costat numai 25.000 de euro, fata de cei 37.000 trecuti in deviz. Mai mult, dintre cei 104 antrenori si conducatori de cluburi invitati de federatie la meci, la Sibiu n-au mai ajuns nici macar 40, suma de 11.676 de euro specificata drept ''cazare invitati'' scazand la mai putin de jumatate, la fel si cheltuielile alocate pentru masa.

Ilie Nastase si Ion Tiriac au confirmat in cadrul emisiunii "100%" de la Realitatea TV amenintarile facute la adresa jurnalistului care a scris despre neregulile financiare. "Va omor pe toti daca-mi stricati familia", a spus Nastase, care sustine insa ca afirmatia nu era o amenintare in sine deoarce el are un alt gen de relatie cu jurnalistul si isi permite sa foloseasca un astfel de limbaj. In plus, articolele l-ar fi facut sa se certe cu sotia toata noaptea.

Ion Tiriac a afirmat ca "l-am luat deoparte si am incercat sa-i bag ceva-n cap ca s ainteleaga ceva.... Mi-a luat numele meu in desert si asta nu accept". Tiriac a sustinut ca este prieten cu patronul Ringier si chiar un investitor la ziar oferind un milion de euro publicitate catre Evenimentul Zilei. Motiv suficient, in opinia lui Ilie Nastase, ca jurnalistii ziarului amintit sa nu-l mai atace pe Tiriac.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3390&data=2008-02-12