< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 12 februarie 2008

Portavion american survolat de bombardiere rusesti

Doua bombardiere rusesti au survolat la joasa atitudine portavionul american USS Nimitz, aflat in sudul Oceanului Pacific, determinand interventia mai multor avioane de vanatoare-bombardament de pe nava, a indicat luni o sursa din cadrul Departamentului Apararii american, citata de AFP. Cele doua bombardiere au fost interceptate in putin timp de patru avioane de vanatoare F-18 lansate de pe nava americana. Aparatele F-18 au escortat bombardierele pana cand acestea au parasit zona. "Nu a existat nicio comunicare intre pilotii de pe Nimitz si cei ai avioanelor rusesti" , a precizat sursa.

Unul dintre bombardierele rusesti survolase direct Nimitz, la o altitudine de circa 600 m, in timp ce al doilea zbura alaturi la aceeasi altitudine.

Acesta este al doilea caz, din iulie 2004, cand un bombardier rus survoleaza un portavion american. Incidentul se produsese atunci cu USS Kitty Hawk, in Marea Japoniei.

Nimitz, care efectua o misiune de patrulare in vestul Oceanului Pacific in momentul incidentului, s-a intors luni la portul sau de baza, Sasebo, in Japonia.

M.A.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3378&data=2008-02-12