< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - miercuri, 15 iulie 2009

Cea mai batrana mama din lume, in 2006, a murit de cancer. A lasat in urma doi copii de trei ani

In ultimii ani, in mai multe tari din lume, femei trecute de 60 de ani au dat nastere unor micuti, devenind, pe rand, "cea mai batrana mama din lume". In prezent, titlul in cauza, demn de Cartea Recordurilor, este detinut de indianca Omkari Panwar, care a adus pe lume gemeni la 70 de ani. Insa in 2006, Maria del Carmen Bousada de Lara fusese cea mai varstnica mama din lume, dupa ce a dat nastere unei perechi de gemeni in Barcelona, la 66 de ani. Recent, femeia a murit din cauza unor tumori canceroase, declansate de medicamentele pentru fertilitate, noteaza, miercuri, "The Sun".

Maria a fost supusa unui tratament cu injectii de hormoni si a unor tratamente cu medicamente pentru a facilita sarcina. Femeia a murit, sambata noaptea la un spital din sudul Spaniei, de cancer mamar. In urma cu trei ani, la scurt timp dupa ce stiri despre sarcina sa au inceput sa apara in presa iberica, Bousada de Lara a fost considerata a fi "inconstienta" atat de opinia publica, dar mai ales de propria familie. Acum gemenii ei au ramas orfani inaintea celei de-a treia aniversari.

Femeia a platit aproape 40.000 de euro unei clinici de peste Ocean, spunandu-le doctorilor ca are numai 55 de ani, totul pentru a putea ramane insarcinata. "Mama a trait pana la 101 ani asa ca exista sanse ca eu sa implinesc aceeasi varsta", a marturisit Maria dupa nastere.

"Este oribil. Imi aduce aminte de povestea britanicei care a ramas insarcinata de curand in Ucraina la varsta de 66 de ani. Saracii copii, au fost creati si tratati ca obiecte. Se gandesc numai la ele, nu la viata din pantece. Nu merita sa fie mame, ii vor lasa orfani in cele din urma", a declarat Josephine Quintavalle, conducatoarea unui grup pentru etica reproducerii, mai noteaza sursa citata.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=33410&data=2009-07-15