< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - miercuri, 15 iulie 2009

Voronin pleaca la Moscova pentru a urmari o cursa de cai - "Cupa presedintelui Federatiei Ruse"

Voronin va merge la Moscova, pentru a se intalni cu Dmitri Medvedev la o cursa de cai - "Cupa presedintelui Federatiei Ruse", transmite Jurnal de Chsinau. In locul summi-tul efilor de stat din CSI, va avea loc o curs de cai, titreaz miercuri, 15 iulie cotidianul rus "Vedomosti". "Astfel, contextul politic al summit-ului se reduce la zero, deoarece la Moscova vor veni doar cei interesai de cursele de cai", au declarat pentru "Vedomosti" surse din cadrul administraiei prezideniale ruse.

Din cei 11 lideri ai rilor CSI la Moscova nu vor veni toi: pan mari, 14 iulie, prezena la cursa de cai a fost confirmat de ctre liderii Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Tadjikistanului i Moldovei.Toate aceste ri, cu excepia Tadjikistanului, vor participa la cursa de cai cu cai proprii. La eveniment vor mai participa liderii Abhaziei i Osetiei de Sud, independena crora a fost recunoscut doar de Rusia i Nicaragua.

In cadrul evenimentului at putea avea loc intrevederea dintre preedinii Armeniei i Azerbaidjanului, care, in prezena preedintelui rus, ar putea discuta problema reglementrii conflictului din Nagorno-Karabah.

Totodat, este cert c preediniei Ucrainei i Turkmenistanului nu vor veni la Moscova la 18 iulie. "Partea rus nu este gata s desfoare o intreveere bilateral dintre cei doi preedini. In legtur cu aceasta, participarea preedintelui Victor Iucenko la cursele de cai nu este oportun", a declarat pentru "Vedomosti" un reprezentant al ambasadei Ucrainei la Moscova.

In ceea ce il privete pe preedintele turkmen, acestea nu poate sosi la Moscova din cauza unei probleme de sntate a unei rude.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=33340&data=2009-07-15