< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SPORT - marti, 7 iulie 2009

Tenismenul Mathieu Montcourt a incetat din viata, la doar 24 de ani

Jucatorul de tenis francez Mathieu Moncourt, implicat intr-un scandal urias de pariuri ilegale in 2008, a fost gasit mort, luni, de catre prietena sa.

Corpul lui Moncourt fost descoperit in casa scarii unde locuia chiar de catre iubita lui si potrivit politiei franceze acesta nu prezenta ''urme vizibile de violenta''. ''O autopsie va avea loc pentru a determina exact cauza decesul", a declarat un ofiter din cadrul politiei franceze, relateaza metro.co uk.

Mathieu Moncourt avea 24 de ani, iar la finalul anului trecut ocupa locul 119 in clasementul ATP, cand a fost suspendat si amendat pentru ca a pariat in mod ilegal pe mai multe meciuri de tenis.

Moncourt a fost suspendat timp de opt saptamani in luna august din 2007 si amendat cu 7500 de lire sterline de catre ATP pentru pariuri ilegale ''pe cel putin 36 de meciuri in 2005. El nu a luat parte la nici unul din jocuri, dar benefiicind de informatii din interior a pariat pe rezultatele lor.

Moartea misteriosa a lui Moncourt adanceste zvonurile legate de existenta unei retele internationale de parurile ilegale, care si-a facut ''simtita'' prezenta chiar si la recent incheiatul turneu de la Wimbledon.

Luna trecuta, o agentie de pariuri online a alertat autoritatile in legatura cu o serie de pariuri suspecte, in cadrul turnelui de la Wimbledon, la o confruntare intre austriacul Juergen Melzer si americanul Wayne Odesnik, insa nimic ilegal nu a putut fi dovedit.

Federatia franceza de tenis a anuntat ca a primit vestea mortii lui Montcourt, insa nu a putut oferi niciun detaliu legat de conditiile in care jucatorul a decedat.

"Suntem devastati cu totii. Singurul lucru pe care l-am aflat este ca a fost gasit fara suflare, la locuinta sa, noaptea trecuta. Nimanui nu ii vine sa creada ceea ce s-a intamplat", a declarat Christophe Proust, purtatorul de cuvant al Federatiei Franceze de Tenis.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=32726&data=2009-07-07