< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 7 iulie 2009

The Independent: Berlusconi a intrat in politica din cauza mafiei italiene

Premierul italian Silvio Berlusconi se pare ca a intrat in politica dupa ce a fost amenintat de mafiotii din "Cosa nostra", dupa ce i-au cerut sa le puna la dispozitie una dintre retelele sale de televiziune.

Cotidianul britanic The Independent, citat de Il Messagero, noteaza marti intr-un articol ca procurorul adjunct din Palermo, Antonio Ingroia, a declarat ca este posibil ca Berlusconi sa fi intrat in politica din cauza mafiei italiene, informeaza Ziare.com.

Cotidianul britanic ridica aceasta ipoteza facand referire la o scrisoare care a fost sechestrata din servieta personala a lui Vito Ciancimino, mafiot si politician, in care se arata ca aceasta a fost trimisa judecatorilor Curtii de Apel de Berlusconi si procuratura districtuala antimafia din Palermo, inaintea procesului fiului lui Vito, Massimo Cincimino. Astfel ca mafiotii i-au cerut lui Berlusconi un post de televiziune prin care sa poata sa ii discrediteze pe magistratii care erau insarcinati sa le judece procesele.

Se pare ca scrisoarea a fost scrisa la inceputul anilor '90, iar acolo se intelege ca premierul a fost amenintat de mafiotii de la "Cosa Nostra".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=32723&data=2009-07-07