< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - vineri, 3 iulie 2009

"Greii" PDL folosesc scandalul "Ridzi" ca sa-i elimine pe tinerii "venetici" din partid aflati in gratiile lui Basescu

Acei membri din conducerea Partidului Democrat Liberal care sunt vazuti ca si perdanti ai alegerilor europarlamentare, dar si ministrii PDL care au o relatie proasta cu Traian Basescu, exploateaza cat pot de mult scandalul "Ridzi", pentru a obtine eliminarea actualului ministru al Sportului, Monica Iacob Ridzi, transmit surse politice citate vineri de Hotnews.

PD-L este impartit in doua tabere care se lupta pentru suprematie, potrivit surselor. Aripa veche - Blaga, Videanu, Berceanu si Preda - vor sa-i elimine pe noii lideri sustinuti de Cotroceni, care au castigat teren in partid mai ales dupa sustinerea Elenei Basescu la europarlamentare. Este vorba despre Roberta Anastase, Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi. Este prima data cand taberele din PDL se infrunta aproape la vedere, noteaza Hotnews.

Lupta dintre cele doua tabere s-a ascutit vineri, cand pe surse democrat-liberale s-a lansat informatia ca Monica Iacob Ridzi intentioneaza sa demisioneze. Astfel, sursele contactate ulterior sustin ca informatiile date presei au fost lansate de aripa veche, pentru a forta conducerea PD-L sa-i ceara demisia.

"Este evident ca informatia a fost lansata din interiroul partidului. In acest moment, lupta s-a intetit. Unii o sustin pe Ridzi, altii vor s-o zboare. Lupta a pornit de la ultimele alegeri parlamentare cand s-a promovat de la Cotroceni o aripa tanara la putere", au declarat sursele citate de Hotnews.

Reprezentantii taberei vechi din PD-L s-au delimitat de ministrul Ridzi, cerand mai mult sau mai putin voalat demisia acestuia prin intermediul presei. Lupta interna din PD-L s-a reflectat in declaratiile si pozitiile liderilor fata de cazul Ridzi. Astfel, vicepresedintele Cezar Preda a declarat: "Ma oboseste aceasta solidaritate tiganeasca a PD-L cu Ridzi. E imprumutata de la PSD. Aduceti-va aminte de acea solidaritate cu Bivolaru, cand nu mai conteaza daca omul e vinovat sau nu este vinovat, trebuie sa fim solidari. Eu cred ca trebuie sa terminam acest lucru cat mai repede, pentru ca nu cred ca este important pentru PDL ca in fiecare zi sa dea raspunsuri despre Ministerul Tineretului si Sportului".

De asemenea, nici Radu Berceanu nu s-a aratat foarte solidar cu Monica Iacob-Ridzi: "Eu cred ca pana la un punct ea trebuie sa incerce sa-si demonstreze nevinovatia. Daca intr-adevar cel putin la DNA sau unde se afla chestiunea asta lucrurile capata o chestiune concreta, cred ca-i mai bine in primul rand pentru ea sa se dea la o parte si sa spuna".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=32440&data=2009-07-03