< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - vineri, 3 iulie 2009

Voronin acuza opozitia ca doreste ca "Moldova sa cada la picioarele papusarilor lor din strainatate"

"Noi vom fi intotdeauna cu tara noastra si intotdeauna nu ne va fi usor, deoarece ne propunem si realizam obiective orientate spre dezvoltarea si spre consolidarea statului nostru de 650 de ani"

Presedintele moldovean in exercitiu Vladimir Voronin a acuzat din nou opozitia politica de la Chisinau de destabilizarea Republicii Moldova, sustinind ca partidele liberale doresc ca "Moldova sa cada la picioarele papusarilor lor din strainatate", transmite Agerpres.

"Prin toate actiunile sale, opozitia tinde spre destabilizare, cu cat este mai rau pentru Moldova, cu atat e mai bine pentru ei, dorind ca Moldova noastra sa cada la picioarele papusarilor lor din strainatate sau ale acelor grupari criminale care ii conduc in acest timp", a afirmat Vladimir Voronin, in cadrul unei sedinte a guvernului de la Chisinau, dupa cum transmite Moldpres.

"Prin actiunile lor din ultima perioada de timp, in special dupa alegerile din 5 aprilie, partidele liberale au demonstrat nu numai ca sunt antistataliste, incapabile sa conduca tara si sa-si asume toata raspunderea pentru deciziile luate, dar si sa dirijeze masele de oameni adunati de ele insele in centrul capitalei", a adaugat liderul comunist, facand aluzie la protestele anticomuniste din 7 aprilie, reprimate violent de autoritatile moldovene si in urma carora au murit cel putin patru tineri.

Continuandu-si acuzatiile, Vladimir Voronin a declarat ca intentiile partidelor liberale sunt irealizabile, deoarece, a spus el, "nici cetatenii statului moldovenesc, nici patriotii lui nu vor admite niciodata realizarea acestor planuri ticaloase". "Noi vom fi intotdeauna cu tara noastra si intotdeauna nu ne va fi usor, deoarece ne propunem si realizam obiective orientate spre dezvoltarea si spre consolidarea statului nostru de 650 de ani. Aceste obiective nu sunt de grup, nu sunt obiective individuale si nici de partid, acestea sunt obiective nationale, de aceea ele sunt nobile si demne", crede comunistul Voronin.

In contextul campaniei electorale in vederea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, comunistii moldoveni si seful lor Vladimir Voronin lanseaza adesea astfel de acuzatii la adresa opozitiei de la Chisinau. Intr-o declaratie aparuta recent in ziarul Moldavskie Vedomosti, comunistii incercau sa provoace temeri in randul populatiei, acuzand partidele de opozitie si "sovinii Romaniei Mari" de la Bucuresti ca, prin actiunile lor, pot provoca un razboi civil in Moldova, precum cel din Kosovo.

"Partidele marioneta, conduse din afara ataca nu PCRM, ci vizeaza Patria noastra. Ei se numesc dusmani ai comunistilor, dar fiecare atac al lor loveste in tara, in Moldova, in popor, in batrani, in femei, in copii", se spunea in declaratia comunista din Moldavskie Vedomosti.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=32425&data=2009-07-03