< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - luni, 15 iunie 2009

In traficul aglomerat din Bucuresti, smecherii de Romania folosesc Salvarea pe post de... taxi

In Romania zilelor noastre, orice este posibil si nimic din ceea ce se intampla nu mai starneste uimirea cuiva. Chiar si faptul ca o Salvare, care ar trebui folosita pentru a acorda primul ajutor celor care au nevoie, este utilizata in cu totul alte scopuri. De exemplu, in regim de taxi.

Astfel, potrivit Realitatea TV, pentru cateva sute de lei, o ambulanta privata din Bucuresti a dat peste cap tot traficul, doar ca sa duca la destinatie persoane cu dare de mana, dar fara vreo urgenta medicala. O echipa a televiziunii citate a reusit sa inchirieze o Salvare, pentru un transport de la aeroportul Henri Coanda pana la un hotel de cinci stele din Bucuresti. Asa se face ca, dupa cateva ore, fara vreo problema medicala, fara sa fie consultat, omul de afaceri este luat din fata aeroportului, cu sirena si girofar, catre hotelul la care avea o intalnire. Totusi, in timpul cursei i se face chiar si o fisa medicala, cu un diagnostic fals.

Daca pe drum se intampla sa fie opriti de Politie, clientul, care sta pe scaunul medicului, face schimb de locuri cu doctorul care sta pe targa. Puse in fata faptului implinit, cadrele medicale de pe ambulanta n-au avut decat sa recunoasca faptul ca nici macar nu au consultat persoana transportata inainte de a o declara bolnava si demna de un transport cu girofarul. Vina apartine insa dispeceratului firmei lor, care i-a trimis.

Pentru ca au falsificat o fisa medicala, persoanele responsabile risca inchisoare de la trei luni, la doi ani sau chiar amenda penala. Soferul ambulantei risca si el o amenda de pana la 540 de lei pentru folosirea abuziva a girofarului, mai precizeaza Realitatea TV.

C.G.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=30735&data=2009-06-15