< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 5 iunie 2009

Rusia se pregateste sa trimita in Belarus doua Armate cu efectiv complet

In cadrul exercitiilor militare pe scara larga Zapad, doua Armate cu efectiv complet vor fi trimise in Belarus de Statul Major al Armatei Ruse, a anuntat vineri seful Statului Major General al Fortelor Armate Ruse, generalul Nikolai Makarov, citat de Agerpres.

"In acest an, vom proceda la o serie de exercitii cu scopul de a reinnoi Fortele armate rusesti. Exercitiile militare pe scara mare Zapad se vor desfasura in perioada 8-29 septembrie, dupa ce doua Armate rusesti cu efectiv complet vor ajunge pe teritoriul Belarus", a indicat Nikolai Makarov.

Alte doua exercitii pe scara larga vor fi organizate in perioada vara-toamna in nordul si sudul Rusiei, cu participarea a trei flote si a unei flotile, precum si a personalului si materialului de razboi din trei regiuni militare. Intre altele, un exercitiu va avea loc in luna iunie pe un poligon din regiunea Nijni-Novgorod pentru antrenarea a doua brigazi.

In total, peste 60.000 de militari vor lua parte la exercitiile prevazute de Statul major rus, a incheiat generalul rus.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=29891&data=2009-06-05