< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 5 iunie 2009

Posibila deturnare a zborului Air France 447 - Un chinez a facut o asigurare de peste un milion de dolari cu putin timp inainte de a se imbarca

Familia unui chinez care se afla la bordul avionului Air France dat disparut deasupra Atlanticului, ar putea primi o despagubire record, de 6,6 milioane de yuani (1,4 milioane de dolari) de la o companie de asigurari, relateaza "China Daily" in editia electronica de joi. Ce este insa straniu este ca barbatul, al carui nume nu a fost dezvaluit, isi facuse asigurarea de viata de curand, in decursul anului trecut. Potrivit contractului, compania asiguratoare se angaja sa-i plateasca de 40 de ori valoarea primei in caz de accident aerian.

Aceasta suma, precizeaza "China Daily" este cea mai mare despagubire oferita vreodata de o companie de asigurari unui cetatean chinez. Dupa cum a declarat compania asiguratoare PICC Life Insurance Co Ltd prin intermediul unui comunicat de presa, barbatul platise o prima in caz de accident aerian in valoare de 240.000 de yuani. In prezent, a precizat purtatoarea de cuvant a companiei, a fost creata o chipa de urgenta pentru a face pregatirile necesare pentru plata uriasei despagubiri. Deocamdata, familia chinezului asteapta informatii despre zborul 447, a carui disparitie ramane in continuare un mister. Printre pasagerii avionului Air France care facea legatura intre Rio de Janeiro si Paris de mai aflau alti opt cetateni chinezi, intre care Xiao Xiang, un tanar om de stiinta, care fusese invitat in Brazilia de Universitatea Federala din Rio de Janeiro in scopul efectuarii unor cercetari. Ceilalti chinezi care se aflau la bordul avionului disparut erau oameni de afaceri, noteaza "China Daily".

A.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=29857&data=2009-06-05