< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 3 iunie 2009

PDL, acuzat pe bloguri ca strange voturi cu japca, din partid, pentru EBa

Partidul Democrat Liberal a fost acuzat din nou, marti, ca are o strategie de a strange, in mod organizat, de la membrii proprii, voturi pentru candidatura Elenei Basescu. Astfel, un blog al carui autor se declara fiu al unui membru al PDL acuza organizatia democrat-liberala de Iasi ca solicita membrilor de partid inclusi in organizatiile sectiilor de votare sa prezinte liste de zece persoane care vor vota la alegerile europarlamentare cu Elena Basescu.

Astfel, site-ul red-chicken.blogspot.com prezinta textele a doua sms-uri despre care autorul postarii sustine ca au fost trimise de cabinetul parlamentar al deputatului PDL de Iasi Daniel Oajdea. "La instruirea privind prezenta in sectiile de votare va rugam sa veniti cu o lista de 10 persoane care pe 7 iunie voteaza cu Elena Basescu. Data si ora instruirii vor fi comunicate maine, 2.06.2009. Cabinet parlamentar, Daniel Oajdea", scrie pe sms-ul telefonului mobil prezentat pe acest blog, fiind datat 1 iunie.

Ulterior, datat 2 iunie, este prezentat un alt sms despre care se sustine ca vine tot de la cabinetul deputatului PDL de Iasi: "Va rugam sa va prezentati maine, 03.06.2009, orele 18:00 la sala mare de la Directia Agricola (in spatele sediului PDL) pentru instructajul privind activitatea din sectiile de votare. Va reamintim ca trebuie sa aduceti cu dv si lista persoanelor care voteaza Elena Basescu. Cabinet parlamentar, Daniel Oajdea."

Explicatia pentru aceste doua mesaje, insotita de pozele telefonului mobil incriminat, este urmatoarea: "Doua dintre sms-urile primite de tatal meu, membru PDL, cooptat duminica intr-o sectie de votare din Iasi".

Desi autorul acuzatiilor de pe acest blog nu poate fi identificat, aceste acuzatii se adauga altor astfel de reprosuri prezentate pe bloguri. Astfel, blogul www.paulsava.blogspot.com amintea recent: "Ni s-au transmis niste informatii care n-au putut fi confirmate din alte surse conform carora membrii din echipa de campanie a Elenei Basescu pentru Iasi majoritatea sunt membri ai Organizatiei de Tineret PDL. Tot aceiasi tineri au fost vazuti distribuind materiale cu caracter electoral si pentru EBa si pentru PDL".

De mentionat ca, daca in cazul primului blog, informatiile nu pot fi confirmate din surse independente, in cazul celui de-al doilea blog autorul a tinut sa sublinieze marti ca informatiile prezentate "n-au putut fi confirmate din alte surse".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=29681&data=2009-06-03