< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - joi, 21 mai 2009

Visul lui Boc: "Prima casa" cu avans de maximum 3.000 de euro

Programul "Prima casa", prin care romanii isi pot cumpara o locuinta cu garantii guvernamentale, va pune la grea incercare bancile din Romania daca in program vor fi incluse doar institutiile de credit ce solicita un avans de maximum 5% din valoarea propietatii ce nu poate depasi 60.000 de euro, ceea ce reprezinta maximum 3.000 de euro per locuinta.

In cadrul unei emisiuni difuzate la Pro TV, premierul Emil Boc a declarat ca "bancile care vor solicita maximum 5% avans pentru achizitionarea unei case, bancile care vor avea cele mai mici dobanzi la creditele acordate se vor califica pentru a intra in programul Guvernului", noteaza joi NewsIn.

Primul ministru a adaugat ca selectia locuintelor va fi realizata in urma unei licitatii organizate de Ministerul Finantelor. Oficialul a tinut sa sublinieze ca, prin alocarea celor 100 de milioane pentru acest program prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare de un miliard de euro.

Seful Executivului a precizat ca statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 de euro pentru ca pretul mediu de achizitionare al unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 de euro. Cei care nu vor plati ratele la banca vor pierde casa, a precizat premierul.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=28584&data=2009-05-21