< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - miercuri, 23 ianuarie 2008

Doi ani de inchisoare pentru doua beri

Daca in Romania soferii beti sunt filmati in timp ce le fredoneaza politistilor cantece de inima albastra si raman, de cele mai multe ori, fara carnet de conducere timp de cateva luni, in Bulgaria situatia este alta. Amatorii de bautura care se urca la volan ajung direct la puscarie, unde pot sta pana la doi ani, timp suficient ca sa se trezeasca din mahmureala. In plus, ministrul de Interne de la Sofia a hotarat sa-i amendeze cu 2.000 de leva si suspendarea pentru un an a permisului de conducere si pe soferii care au baut doar o bere, anunta Antena3.

Conform unui nou amendament la codul penal, bautorii vor petrece doi ani la inchisoare chiar daca au consumat doar doua pahare de bautura si apoi au condus. Amendamentul prevede o pedeapsa mult mai mare si pentru cei care au peste 1,2 la mie alcool in sange.

Desi, pana acum, soferii bulgari prinsi beti la volan au scapat cu o amenda de numai 200 de leva, autoritatile de la Sofia sunt decise sa-i convinga pe bulgari ca este mai bine sa ia un taxi daca au de gand sa consume bauturi alcoolice.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2822&data=2008-01-23