< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - joi, 14 mai 2009

Pilotii israelieni se antreneaza pe avioane MiG-29 in vederea unor misiuni in strainatate

Pilotii militari israelieni se antreneaza pe avioane MiG-29 imprumutate de la o tara straina, al carui nume nu a fost dezvaluit, relateaza Canalul 2 al televiziunii israeliene, preluat de cotidianul The Jerusalem Post, citat de corespondentul Agerpres. Misiunile de antrenament care simuleaza lupte aeriene urmaresc sa-i pregateasca pe pilotii avioanelor de lupta israeliene sa se confrunte cu forte aeriene straine. The Jerusalem Post precizeaza ca aviatia israeliana dispune de zece piloti de incercare, antrenamentul fiecaruia dintre ei a costat un milion de dolari iar experienta dobandita este extrem de valoroasa.

Dupa ce pilotii de incercare s-au familiarizat cu avioanele MiG-29, i-au antrenat pe pilotii avioanelor F-16 cum sa faca fata MiG-urilor aflate in dotarea fortelor aeriene siriene si iraniene.

Desi The Jerusalem Post nu dezvaluie locul unde au avut loc antrenamentele, o declaratie a unei surse militare care si-a pastrat anonimatul indica faptul ca zborurile de antrenament s-au efectuat in afara Israelului: "Zburam in anumite locuri si conditii pe care nu le-am mai cunoscut", a declarat un pilot de incercare.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=27913&data=2009-05-14