< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - miercuri, 13 mai 2009

Un britanic a inventat camera de filmat fantome (VIDEO)

Vanatorul britanic de fantome Paul Rowland sustine ca a inventat o camera revolutionara de filmat care poate suprinde fantomele. Cu ajutorul luminii ultraviolete si in infrarosu ea reuseste sa capteze imagini pe care alte camere le rateaza. Rowland, care ar fi reusit deja sa filmeze stafia unui copil, este un fost inginer in varsta de 49 de ani, care a devenit interesat de fantome dupa ce s-a uitat la emisiuni TV precum "Most Haunted", relateaza "The Sun" in editia electronica de miercuri.

Potrivit lui Rowland, el se afla intr-o casa despre care nu stia ca este bantuita atunci cand a reusit sa suprinda cu camera sa fantoma unui copil. "Se poate vedea o silueta care aminteste de cea a unui copil si ceva care arata ca o mana care se intinde catre mine", a declarat el pentru "The Sun". Britanicul a povestit ca obisnuia sa se uite la documentare cu vanatori de fantome si era nemultumit ca acestia nu foloseau aparatura pe care el ar fi considerat-o cea potrivita.

"Dar atunci cand m-am documentat, am descoperit ca aceste tehnologii pur si simplu nu exista - astfel incat m-am apucat sa le inventez", a continuat el. "Echipamentul pe care l-am construit este anume facut in scopul investigatiilor paranormale, spre deosebire de tehnologia "de imprumut" folosita de altii. Dupa parerea mea, pentru descoperirea unor noi dovezi, este nevoie de o noua tehnologie", a subliniat Rowland. Vorbind despre aparatul inventat de el, britanicul a declarat ca "este ca si cand ar simti energia adunata intr-o camera si ar inregistra-o". Potrivit fostului inginer, camera sa este dotata si cu un microfon extrem de sensibil. "Cu tot respectul pentru cei cu capacitati de medium, nimeni altcineva nu poate auzi ce se intampla. Dar eu cred ca aparatele mele pot sa le permita oamenilor sa poarte conversatii cu cei decedati", a declarat Rowland.

Alina OLTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=27840&data=2009-05-13