< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 11 mai 2009

Varujan Vosganian a depus motiunea PNL "Marea Pacaleala PDL-PSD": "Joaca Guvernului de-a promisiunile e fara egal in ultimele decenii"

Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, Varujan Vosganian, a prezentat luni in Parlament motiunea de cenzura "Marea Pacaleala PDL-PSD", redactata de PNL si sprijinita de UDMR.

In argumentatia adusa in cadrul prezentarii motiunii, Varujan Vosganian a amintit ca Guvernul nu si-a respectat zeci de promisiuni electorale facute in campania electorala. "Programul de guvernare anuntat dupa castigarea alagerilor nu a mai inclus promisiunile din campania electorala", a acuzat Varujan Vosganian.

Astfel, Guvernul PSD-PDL nu a marit nici salariul minim, nici pensiile, nu a marit bugetul pentru Educatie la 6 la suta din Produsul Intern Brut, iar multe ministere au luat mai putini bani decat s-a promis in campania electorala.

"Dupa nici 2 luni de la castigarea alegerilor, promisiunile au intrat din nou la apa. PSD si PDL nu au uitat numai de promisiunile electorale, ci si de propriul program de guvernare", a precizat reprezentantul liberal, care a explicat ca "Guvernul a taiat sume de pana la 800 de miliarde de lei de la programele de finantare locale".

In plus, "ultima reduta a demagogiei guvernamentale, investitiile, se prabuseste: Presedintele Basescu si premierul Boc au anuntat ca e posibil ca finantarea externa va fi utilizata pentru plata pensiilor si salariilor, desi trebuia sa fie utilizata numai pentru investitii. (...) Joaca guvernamentala de-a promisiunile e fara egal in ultimele decenii", a acuzat Varujan Vosganian.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai sustinut ca guvernarea liberala si criza economica sunt scoase vinovate pentru toate actele incompetente ale acestui Guvern.

PIB-ul a fost "umflat cu zeci de miliarde, pentru ca cifrele sa arate mai bine", a completat Vosganian, care a criticat si introducerea impozitului forfetar: "Criza nu se rezolva fiscalizand suplimentar contribuabilii. (...) Pe cine incercati sa pacaliti, domnilor guvernanti?", si-a incheiat Varujan Vosganian argumentatia depunerii motiunii "Marea Pacaleala PSD-PDL".

Motiunea de cenzura a fost semnata de 124 de parlamentari ai Partidului National Liberal si ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania. Numarul minim pentru trecerea motiunii este de 236 de parlamentari, adica jumatate plus 1 din totalul numarului de parlamentari.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=27657&data=2009-05-11