< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 21 ianuarie 2008

Doar 800 de euro pentru fuga lui Hayssam

Capitanul navei "Iman T" a recunoscut ca a fost platit cu 800 de euro de Omar Hayssam, inregistrat sub numele fratelui sau, Omar Samir, pentru a fi lasat intr-o cabina a vasului, ceea ce contrazice afirmatiile sirianului conform carora a plecat de pe Otopeni, "la costum si parfumat", informeaza Gandul.

Un document care contine raspunsul autoritatilor libaneze la comisia rogatorie solicitata de autoritatile judiciare romane si care a fost depus la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul armatorului Mustafa Tartoussi, judecat pentru ca l-a ajutat pe Omar Hayssam sa fuga din Romania, releva modul in care Hayssam a parasit Romania, la bordul "Iman T".

Noul avocat al jurnalistului Ovidiu Ohanesian - una dintre victimele sirianului Hayssam, care a stat sechestrata timp de 55 de zile, in Irak - a solicitat un termen pentru studierea dosarului, cererea aprobata de judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Pe de alta parte, unul dintre avocatii lui Hayssam a inmanat un plic presedintelui de complet care contine o declaratie notariala a sirianului.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2753&data=2008-01-21