< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - luni, 21 ianuarie 2008

Un autobuz s-a prabusit intr-un defileu din India: 38 de morti

Cel putin 38 de persoane au murit, printre care copii si femei, iar alte 40 au fost ranite, dupa ce un autobuz supraaglomerat s-a prabusit intr-un defileu din vestul Indiei, relateaza BBC.

Autovehiculul, ce transporta credinciosi hindusi, a derapat si a iesit de pe sosea duminica, dupa miezul noptii. In incident au murit cel putin cinci copii, 17 femei si 16 barbati, potrivit unui oficial al politiei din districtul Nashik, statul Maharashtra.

Cele mai multe dintre victime au fost zdrobite in urma prabusirii autobuzului, care s-a rupt in doua, dupa impactul cu solul. Pelerinii hindusi plecasera din Mumbai vineri si se intorceau acasa dupa un pelerinaj la templele din Nashik. Potrivit politiei, in momentul prabusirii, in autobuz se aflau circa 70 de persoane, desi autovehiculul avea o capacitate de doar 45 de locuri. Soferul, care a supravietuit accidentului, a fugit de la locul faptei.

In Myanmar a avut loc un accident similar, soldat cu 27 de morti si 10 raniti, dupa ce un autobuz de pasageri a derapat, duminica, intr-un sant adanc din estul tarii. Potrivit presei locale, autovehiculul efectua o calatorie de sapte ore, desfasurata in mare parte pe drumuri foarte proaste.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2721&data=2008-01-21