< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - joi, 17 ianuarie 2008

Cristian Cioaca: "Elodia este in viata"

Telenovela Elodia continua cu un nou episod la Realitatea TV, unde politistul Cristian Cioaca a dat declaratii in exclusivitate. "Elodia este in viata, asa simt eu", a afirmat sotul disparutei. Politistul a mai spus ca nu este curios sa stie cu cine discuta sotia sa prin corespondenta electronica si a negat acuzatiile ce i-au fost aduse de procurori, potrivit carora, ajutat de doi prieteni, acesta ar fi spart parola computerului sotiei sale si a intrat in casuta de email. In ceea ce o priveste pe Elodia, Cioaca a raspuns cu greu ca nu o viseaza pe sotia sa si a putut cu greu sa o caracterizeze pe aceasta.

"In fata anchetatorilor nu am avut nimic de declarat. Este o singura declaratie pe care am dat-o in fata judecatorului. Eu nu stateam sa imi urmaresc sotia, sa vad cu cine discuta pe mail si ce activitati avea ea. Corespondeta electronica a aparut si in ziar, dar nu sunt in stare sa o citesc", a explicat sotul Elodiei. Cristian Cioaca a fost retinut de politie, marti seara, fiind acuzat de acces neautorizat pe un calculator din biroul de avocatura al Elodiei Ghinescu. Totusi, suspectul principal in cazul misterioasei disparitii a declarat ca "laptopul era un bun comun, la fel cum era si imobilul in care sotia mea avea biroul". Politistul a adaugat ca el are credinta ca sotia sa este inca in viata: "Nimeni nu o cunoaste pe sotia mea mai bine decat mine. Asa simt eu, ca este in viata". Mai mult, el a amintit faptul ca a primit de Craciun o felicitare si un ceas, ambele fiind trimise, dupa parerea sa, chiar de Elodia. Cu toate acestea, lui Cioaca i-a fost greu sa-si caracterizeze sotia, surprinzand in cele din urma principalele caracteristici ale Elodiei in trei cuvinte: frumoasa, desteapta si cocheta.

Intre timp, Inalta Curte de Casatie si Justitie va discuta, vineri, recursul DIICOT la decizia Curtii de Apel Brasov de a respinge propunerea de arestare preventiva a politistului Cristian Cioaca si a lui Marin Adrian Nitu, unul dintre cei doi complici ai acestuia, care l-a ajutat pe politist sa adune informatii din calculatorul Elodiei. In opinia lui Florentin Sorescu, avocatul politistului, aceasta a doua retinere a clientului sau este un abuz, intrucat "se forteaza arestarea pe alte cauze, cand, de fapt, s-a pierdut ocazia de a-l aresta pe suspiciunea principala: asasinarea sotiei. S-a inventat o noua infractiune pentru a-l putea aresta pe Cristian Cioaca".

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2673&data=2008-01-17