< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - joi, 17 ianuarie 2008

Risc ridicat de prabusire pe litoral

Riscul prabusirii falezelor de pe litoral s-a reactivat in urma furtunilor din aceasta iarna. O plimbare de agrement pe faleza poate fi acum periculoasa pentru localnici, iar in perspectiva sezonului estival, si pentru turisti.

Falezele din trei localitati din sudul litoralului si din municipiul Constanta sunt in pericol de prabusire, sustine Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL). De asemenea, reprezentantii institutiei avertizeaza localnicii si turistii sa evite plimbarile pe creasta sau la baza falezelor.

Purtatorul de cuvant al DADL, Catalin Anton, a informat, citat de NewsIn, ca in urma furtunilor produse in aceasta iarna, falezele din Eforie, Costinesti, Tuzla, municipiul Constanta, in special in zonele in care nu exista lucrari de consolidare, prezinta un risc ridicat de prabusire.

Directia Apelor Dobrogea-Litoral Constanta, in calitate de administrator al falezelor, avertizeaza locuitorii si turistii sa evite plimbarile pe creasta sau la baza falezelor. In zonele periculoase vor fi montate in perioada urmatoare panouri de avertizare pe fiecare faleza pentru a atrage atentia despre pericolul din aceste zone. DADL Constanta mai precizeaza ca din aceasta primavara vor fi demarate lucrari de refacere a falezelor litorale, in Constanta, Eforie, Costinesti si Tuzla, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 49 de milioane de euro.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2659&data=2008-01-17