< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 17 ianuarie 2008

Melescanu, membru al CSM

Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, participa in aceasta dimineata la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii. Aceasta este prima intalnire cu magistratii a lui Teodor Melescanu, in calitate de ministru al Justitiei. La sedinta CSM a venit si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, pentru a-l prezenta membrilor acestui for pe succesorul sau, devenit astfel membru al Consiliului.

Astazi, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua in discutie cererea de transfer a lui Mihail Aristotel Popa, procuror in structura centrala a DNA, la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Cluj.

Cererea de transfer a fost solicitata chiar de procurorul Mihail Aristotel Popa, invocand motive personale. Impotriva procurorului Mihail Aristotel Popa, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a facut plangere penala, in urma rezultatelor controlului de fond la DNA, pentru abuz in serviciu, argumentand ca "nu a solutionat niciun dosar si a tinut mai multe dintre acestea astfel incat s-au prescris faptele". La acel moment, Chiuariu a cerut CSM excluderea procurorului Popa din magistratura.

Teodor Melescanu a declarat astazi ca va lua o decizie privind trimiterea avizelor catre Ministerul Public, dupa ce, in prealabil, va avea o sedinta cu conducerea ministerului pentru a stabili conditiile legale in care poate face acest lucru.

Ministerul Public a primit ieri seara de la Presedintie, cererile si documentatia cu avizul pentru inceperea urmaririi penale a unor ministri si fostri ministri, aceastea urmand sa fie trimite Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si DIICOT care au in lucru cauzele respective.

De asemenea, ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a primit ieri dupa amiaza cererile respective pe care urma sa le trimita joi institutiilor competente, dupa cum a precizat pentru NewsIn, Gelaledin Nezir, purtatorul de cuvant al MJ.

Presedintele Basescu a trimis, miercuri, ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, cererile de declansare a urmaririi penale a opt fosti si actuali ministri, a anuntat Administratia Prezidentiala. Demnitarii trimisi in judecata sunt: Adrian Nastase, Miron Mitrea,Tudor Chiuariu, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Paul Pacuraru, Codrut seres si Decebal Traian Remes.

A.V.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2647&data=2008-01-17