< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - sambata, 12 ianuarie 2008

Directorul cotidianului "Gandul" invoca neintelegerile cu patronul Adrian Sarbu

CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare

Motivele pentru care Cristian Tudor Popescu demisioneaza din functia de director al cotidianului "Gandul" au fost prezentate sec, intr-un comunicat transmis presei: "In urma unor discutii pe care le-am avut cu domnul Sarbu, actionar majoritar al ziarului Gandul, a rezultat faptul ca domnul Sarbu este nemultumit de politica editoriala a ziarului, care, in opinia domniei sale, nu se ridica la nivelul cerut de investitiile pentru relansarea ziarului", afirma Cristian Tudor Popescu. El sustine ca Adrian Sarbu "doreste pentru anul 2008 un set de parametri de performanta, audienta, generala, audienta pe internet, abonamente si vanzare cu bucata". Cristian Tudor Popescu apreciaza ca acesti parametri sunt "de neatins in conditiile actuale ale presei romanesti si mentinand Gandul in categoria quality newspaper, ziar serios".

"In aceste conditii, data fiind calitatea mea de principal responsabil editorial al ziarului, inteleg sa demisionez din aceasta functie pana la sfarsitul acestei luni", afirma directorul cotidianului "Gandul".

El precizeaza ca, in calitate de jurnalist, considera ca ziarul Gandul "este un ziar bun, nu de putine ori foarte bun, un ziar independent si echilibrat din punct de vedere politic, care conteaza pentru opinia punlica" si ca, din acest motiv, alege sa ramana senior editor la ziar, raspunzand exclusiv pentru textele semnate de el, atata vreme cat scrisul sau va fi considerat util ziarului, iar, la randul sau, va considera ca mai poate sa-si puna semnatura in paginile publicatiei.

Daca ne uitam la ce se intampla la ora actuala in presa romaneasca, poate ca aceasta demisie nu e atat de surprinzatoare, a precizat pentru Realitatea Tv Cristian Tudor Popescu.

A.V.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2538&data=2008-01-12