< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - sambata, 12 ianuarie 2008

Un patron german si-a dat afara trei dintre angajati pentru ca nu suportau tigarile

Fumatori, vremea razbunarii!

In mai toate tarile fumatorii au devenit un fel de paria, unii fiind concediati pe motiv ca pierd din timpul platit de companiile la care erau angajati ca sa se dedea viciului in spatiile special amenajate. Semnalul a fost dat in Irlanda unde in luna mai 2007 o companie a dat un anunt, la un centru de recrutare a fortei de munca, prin care preciza ca "fumatorii sunt exclusi de la angajare". Ei, bine, un german a decis ca a venit vremea razbunarii.

Patronul unei firme de IT din Germania, Thomas Jensen, si-a concediat trei dintre angajatii sai, nefumatori, si a angajat in locul lor alti trei, care au viciul tutunului, relateaza Yahoo News. Patronul firmei din Buesum a explicat ca nu vrea sa strice linistea in cadrul personalului companiei. Cei trei angajati discriminati spun ca seful lor s-a suparat in momentul in care ei au cerut spatii pentru fumat, ca sa nu mai suporte fumul niciv al colegilor. Patronul a gasit o solutie mai simpla insa: i-a lasat someri si a angajat alte persoane care fumeaza. "Nu ageez persoanele care imi fac probleme. Noi vorbim foarte mult la telefon si este mult mai simplu sa lucrezi in timp ce fumezi. Toata lumea are ceva impotriva fumatorilor. A sosit clipa razbunarii. De acum inainte am sa angajez doar fumatori", a declarat patronul Thomas Jensen.

In Germania, fumatul in pub-uri si restaurante a fost interzis de la 1 ianuarie. Cu toate acestea, companiile mici au libertatea de a-si face singure regulile.

M.G.M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2536&data=2008-01-12