< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 8 aprilie 2009

Guvernul a interzis cumulul salariului bugetar cu o pensie mai mare de 1700 RON

Prim-ministrul Emil Boc a anuntat miercuri ca Guvernul Romaniei a adoptat proiectul de lege cu privire la interzicerea cumulului intre pensie si salariu la locurile de munca bugetare. "Persoanele care primesc in mana o pensie pana la valoarea salariului mediu brut pe economie, adica 17 milioane de lei vechi, pot sa cumuleze pensia cu salariul. Cei care au o pensie mai mare decat salariul mediu brut, adica salariul de 17 milioane de lei vechi, trebuie sa renunte la una din ele", a anuntat premierul Emil Boc.

"Aceasta decizie nu ii afecteaza pe profesori, medici, actori, asistenti maternali, si alte categorii profesionale, adica cei care puteau fi afectati de prima formula a Ordonantei de Urgenta", a explicat Emil Boc.

Seful Guvernului a declarat ca aceasta masura nu vizeaza decat locurile de munca bugetare, si nu pe cele din mediul privat.

Tot in sedinta de Guvern de miercuri, Executivul a mai decis acordarea de sume importante de bani pentru investitii de infrastructura in zeci de spitale de urgenta, majoritatea din afara Bucurestiului.

Despre situatia din Republica Moldova, Emil Boc a comentat: "Romania respinge acuzatiile privind presupusele implicari ale Romaniei in afacerile interne ale Republicii Moldovei. Toate aceste acuzatii sunt o provocare si este inacceptabil ca Puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea actelor lor catre Romania. (...) Noi vom mentine programul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni si nu vom lua aceleasi masuri de reciprocitate in cazul declararii ambasadorului roman la Chisinau drept 'persona non grata'", a incheiat Emil Boc.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=25291&data=2009-04-08