< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 8 aprilie 2009

Vanghelie: Becali e un tip haotic, nu-l simpatizez, dar din punct de vedere uman sunt alaturi de el

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ,miercuri, ca nu-l simpatizeaza pe Gigi Becali, pe care il considera de altfel un tip "haotic", dar ca nu este de acord cu ce i s-a intamplat si s-a aratat gata sa-i acorde sprijin atat din punct de vedere uman, cat si politic, relateaza NewsIn.

"Pe Gigi Becali nu-l simpatizez, dar nu e normal ce is-a intamplat. (....) Am senzatia ca e un tip haotic, dar din punct de vedere uman sunt alaturi de el si suntimpotriva a totce i s-a intamplat, daca putem sa-i acordam sprijin intr-o forma normala si legala am sa i-l acord atat din punct de vedere uman, cat si politic", a declarat Vanghelie.

Primarul Sectorului cinci sustine ca la originea arestarii patronului Stelei este presedintele Traian Basescu si ca romanii trebuie sa aiba grija ca asemenea precedente sa nu fie repetate. "Trebuie sa avem pe viitor o viziune exacta ca lucrurile astea nu sunt stabile, nu dau bine nici pe interior, nicidin afara.Poate(Becali, n.r.)a gresit pe formula pe care a pus-o in practica, dar nu cred ca trebuie sa venim cu 30 de insi acasa,sa speriem familia, nu cred ca trebuiesa cream un precedent periculos, e un precedent pe care l-a creat presedintele Traian Basescu, asta e liniape care o duce pentru Romania", a sustinut Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie si Gigi Becali au fost, anul trecut,in timpul alegerilor parlamentare,protagonistii unor certuri, uneledintre ele, prin intermediul siin prezentapresei. Pe 22 noiembrie, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, declaraca democrat-liberalii, impreuna cu PNG si Partidul Verde Ecologist incearca sa fraudeze alegerile punand pe listele de reprezentanti in sectiile de votare ale celor trei formatiuni doar membri PD-L, ca acestia sa poata "fura voturile". "PD-L impreuna cu Partidul Verzilor si cu PNG, cu marele lider, domnul Becali, vor sa incerce sa fraudeze alegerile. De altfel, cred ca asta este guvernarea pe care vrea sa o ofere domnul Traian Basescu Romaniei, cu domnul Becali", a declarat Vanghelie. "Il invit oficial pe domnul Becali, daca vrea sa discute cu mine despre ce infractiuni a facut in Romania. Imi propun sa-l scot pe domnul Becali din politica pentru ca m-a scos din sarite",mai spunealiderul PSD, precizand ca, presedintele PNG a furat terenuri din proprietatea oamenilor, a dobandit prin forta drepturi litigioase si, mai nou, incearca sa intre si in posesia unui teren al Bisericii.

Vanghelie si Becali au fost pe punctul de a se lua la bataie in sediul unei televiziuni. Pentru ca Becali il "facea in toate felurile", dupa cum a povestit primarul de la cinci, Vanghelie a mers, in plina noapte, alaturi de garzile sale de corp, pentru a se rafui cu patronul Stelei. Disputa a fost oprita de moderatorul emisiunii. Ulterior, liderul pesedistilor bucuresteni declara despre incident urmatoarele. "M-am dus pentru ca ma facea in toate felurile. Statea in spatele bodyguarzilor si ma facea in toate felurile. S-a facut unul catre mine, a fost o scena destul de penibila, eu m-am dat din calcaie singur, credea ca ma sperie. Dar nu ma sperie. A jefuit o tara si face pe moralistul la televizor".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=25257&data=2009-04-08