< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - miercuri, 8 aprilie 2009

Contre intre ministere: Andronescu nu este de acord cu o reducere de personal in Educatie

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, nu este de acord cu o reducere de personal in acest domeniu si nici cu reduceri salariale.

"Reducerile propuse de Ministerul Finantelor sunt inacceptabile, ar aduce intregul sistem de invatamant in stare de nefunctionare. Deci, realmente, nu se poate pune problema aici la fel ca intr-un alt sistem in care pleaca cineva si nu mai angajam decat 15%. Cine pleaca, lasa sala goala. Deci, este realmente imposibil sa acceptam ca 20.000 de posturi sa plece din sistemul de invatamant, nu este posibil asa ceva. Nu mai este posibila functionarea invatamantului', a afirmat Ecaterina Andronescu, la finalul unei sedinte de lucru a conducerii PSD.

Ministrul Educatiei a subliniat ca nu va accepta propunerile Ministerului Finantelor. "Eu cred ca nu este acceptabila nici o formula, nici cealalta - reduceri de personal sau inghetare salarii -, am avut un angajament fata de personalul didactic pe care trebuie sa incercam sa il respectam. Intelegem ca este o situatie dificila, de criza, dar cred ca nu trebuie sa sacrificam sistemul de educatie", a spus Andronescu, potrivit Agerpres.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=25253&data=2009-04-08