< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 30 martie 2009

Crin Antonescu confirma relatia, dar sustine ca nu a favorizat-o in nici un fel pe Adina Valean

Europarlamentarul liberal Adina Valean: "Da, il iubesc pe Crin Antonescu"

Declaratiile au survenit acuzatiilor lui Adrian Cioroianu. Nemultumit ca nu a prins un loc eligibil pe lista de candidati pentru Parlamentul European, fostul senator PNL afirma ca pe aceasta lista apar "viitoare sotii" si prieteni ai presedintelui Crin Antonescu.

Europarlamentarul liberal Adina Valean a recunoscut, in premiera, intr-un interviu acordat revistei "Q Magazine" ca intre ea si presedintele liberal Crin Antonescu exista o poveste de dragoste.

Fostul senator PNL, Adrian Cioroianu, nemultumit ca nu a prins loc eligibil, a lansat, luni, o serie de acuzatii la adresa noii conduceri a PNL, intre care aceea ca pe lista de candidati pentru PE apar "viitoare sotii" si prieteni ai presedintelui Crin Antonescu. "Ma tem ca aceasta echipa este a dansului, nu a PNL", a mai spus Cioroianu, facand aluzie la presupusa relatie amoroasa intre noul lider al PNL si eurodeputatul Adina Valean. Desi paparazii Cancan si alti jurnalisti i-au surprins in cateva randuri pe cei doi in ipostaze destul de familiare, nici unul dintre cei doi politicieni nu a dorit sa comenteze public insinuarile.

"Q Magazine" a obtinut confirmarea legaturii, de la Adina Valean: "Da, am o relatie sentimentala cu Crin!", a spus politicianul, care adauga ca a divortat anul trecut de fostul sot. "Suntem doi oameni liberi care se iubesc, nu vad care ar fi problema". Valean sustine, insa, ca insinuarile potrivit carora plasarea ei pe lista se datoreaza legaturii cu liderul cu Antonescu reprezinta o mizerie vehiculata de anumite persoane. "Spun ca este o mizerie pentru ca in partid se stie bine ca eu am avut, si am, o activitate extrem de apreciata in Parlamentul European, m-am aflat in fruntea liberalilor romani din PE, am contacte la cel mai inalt nivel cu oficialii europeni, am avut initiative si luari de pozitie care au fost foarte bine primite... Nu imi datorez cariera politica lui Crin Antonescu, fara a mai vorbi de faptul ca eu eram impreuna cu el intr-o perioada cand nu detinea puterea in partid ci, as spune, mai degraba, dimpotriva. Nu am de ce sa ascund relatia noastra, mai ales ca, repet, suntem amandoi oameni liberi si fara obligatii, dar nici nu pot accepta acuzatia ca sunt ceea ce sunt in politica gratie lui Crin. Putem vorbi, mai degraba, de doi colegi care s-au indragostit la locul de munca, unde lucrau pe pozitii de egalitate, decat de o relatie de cauzalitate, in sensul ca eu as avea o cariera care e rod al demersurilor sale oculte in partid (...) Sunt o femeie care a muncit din greu pentru ajunge unde a ajuns... daca iubesc un om politic e pentru ca asa a vrut inima mea si nu calculele electorale meschine. Asta e tot ce pot sa spun, ca raspuns la acuzatiile pe care ar fi unii oameni tentati sa mi le aduca, iar altii au facut-o deja!".

La randul sau, Crin Antonescu a facut, luni seara, la Antena 2, primele declaratii cu privire la o relatie sentimentala dintre el si Adina Valean: "Eu am aflat de aceasta declaratie a Adinei Valean din presa, este o declaratie personala, insa confirm ceea ce spune. Este o decizie pe care ea a luat-o sub presiune si cred intr-un soi de revolta fata de un soi de mizerii care se petrec". Totusi, Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca nu a favorizat-o pe Adina Valean in nici un fel.

"Precizez ca nu eu am trimis-o acum trei ani pe Adina Valean in Parlamentul European, nu eu am pus-o vicepresedinte al Grupului Liberal European, nu eu i-am dat doua dintre cele mai grele rapoarte din Parlamentul European", a subliniat Crin Antonescu.

Adina Valean il cunoaste pe Crin inca de cand acesta era ministru al Tineretului si Sportului, in guvernarea CDR, iar ea, angajata a ministerului. Cei doi au fost colegi si la Institutul pentru Libera Initiativa, unde Adina era director general.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=24559&data=2009-03-30