< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - sambata, 28 martie 2009

Diaconescu: Nu se pune problema rechemarii in sens diplomatic a consulului la Milano, Tiberiu Dinu

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu se pune problema rechemarii "in sens diplomatic" a consulului la Milano, Tiberiu Dinu. Cristian Diaconescu a subliniat ca la nivelul MAE nu exista "nici o informatie sau solicitare de clarificare privind statutul juridic" al acestuia, potrivit Agerpres.

"Sub acest aspect, fiecare cetatean este dator sa raspunda in fata legii si a institutiilor. Sub aspectul functionarii si organizarii MAE, nu avem semnale sa aplicam Statutul personalului diplomatic fata de consulul general de la Milano", a precizat seful diplomatiei.

Diaconescu a precizat ca va avea, luni, o discutie cu premierul Emil Boc, privind situatia consulului roman la Milano, Tiberiu Dinu.

"A fost o discutie cu premierul Emil Boc in legatura cu necesitatea de a avea o discutie la nivelul primului-ministru privind consulul nostru si tot ceea ce s-a spus in ultima perioada, iar acest lucru se va intampla luni", a mai spus Diaconescu.

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, sa-l convoace luni, 30 martie, la o intalnire la Palatul Victoria, pe consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, a informat vineri Biroul de presa al Guvernului.

Motivul solicitarii este legat de clarificarea situatiei cu privire la listingul telefonic invocat in cadrul anchetei aflate in curs de desfasurare la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=24446&data=2009-03-28