< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - sambata, 28 martie 2009

Declaratiile pe venit nu vor mai fi primite sau trimise prin posta, in 2009

In 2009, contribuabilii vor trebui sa-si depuna declaratia de venit in mod direct, la administratia financiara de care apartin. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va renunta la sistemul de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta, pentru a face o economie de 5,335 milioane, in contextul situatiei economice actuale, informeaza, duminica, Agerpres.

In urma unei analize financiare, s-a constatat ca utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta genereaza costuri mult prea ridicate.

Alternativele

ANAF propune doua modalitati pentru obtinerea declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2008. Una dintre ele este descarcarea de pe site-ul ANAF- www.anaf.ro a Formularului 200 - Declaratie privind veniturile realizate. A doua modalitate este prezentarea contribuabililor la sediul Administratiei Financiare, de unde pot obtine gratuit formularele de declaratii fiscale.

Dupa completare, formularele pot fi depuse la registratura Administratiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul.

ANAF va demara o campanie de informare si promovare, la nivel national, a obligatiilor declarative ale contribuabililor si in special a modalitatii de procurare a formularelor de declaratii de venit, precum si de depunere a acestora.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=24440&data=2009-03-28