< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - joi, 26 martie 2009

Familie ocupata, caut pensionar de inchiriat! Ofer afectiune si linistea unui camin!

Mamele singure scapa de grija celor mici, iar batranii de singuratate. In oraselul Raciborz, din Polonia, pensionarii sunt inchiriatii de familiile ocupate, ca sa aiba grija de copii. Familiile fara bunici iau acasa pensionarii ramasi singuri. Chiar daca au grija de nepoti, bunicii de inchiriat nu primesc bani. In schimb se bucura din plin de caldura unui camin, transmite Realitatea Tv.

"Inchiriaza-ti o bunica"! Asa suna sloganul unei campanii inedite lansate de o asociatie din orasul polonez Raciborz. Programul s-a dovedit o adevarata mana cereasca pentru multi. In program s-a inscris si doamna Marysia, o profesoara iesita la pensie. Viata ei s-a schimbat de cand are grija de o fetita de 10 anisori. Bunica de inchiriat se comporta ca una adevrata. O ajuta la lectii si ii gateste.

Initiativa este, deocamdata, singulara in Silezia, regiune din sud-vestul tarii puternic afectata si de inchiderea minelor dupa cderea comunismului, dar si de actuala criza economica. Asociatia "Universitatea pentru cei in Varsta", care a avut aceasta initiativa, vrea sa "exporte" practica si in alte orase poloneze.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=24290&data=2009-03-26