< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 17 martie 2009

Primari din Romania, nu faceti ca Leonid Chernovetsky !

Kiev: Cu primarul, la psihiatru

Statuie gigant reprezentand o vaca zburatoare, monumentul iluminatului public, si taxe de acces in cimitire. Acestea sunt doar cateva dintre deciziile excentrice ale primarului din capitala Ucrainei.

Membrii Radei supreme din Ucraina (parlamentul unicameral) au cerut o examinare psihiatrica in cazul primarului din Kiev, dupa ce acesta a avut mai multe initiative inedite, scrie portalul Ananova. Dupa cum mentioneaza presa din Ucraina, recent, Leonid Chernovetsky a propus pentru persoanele in varsta o dieta cu ananas si caviar (pentru a-i determina sa isi abandoneze casele si sa se lase in grija statului), a aprobat planurile pentru instalarea in Kiev a unei statui gigantice reprezantand o vaca zburatoare si doreste realizarea unui monument al felinarelor/iluminatului public. Edilul a refuzat sa comenteze cererea parlamentarilor ucraineni, in schimb, si-a luat o vacanta.

Chernovetsky nu este la primele "abateri". Potrivit Telegraph.co.uk, primarul a lansat un album cu melodii de dragoste din anii '80 pe care le interpeteaza cu mandrie si incredere. De fapt, este atat de increzator in talentul sau, incat a estimat ca, din vanzari, va castiga un milion de dolari pe zi, bani pe care, bineinteles, ii va dona bugetului municipal. "Cant foarte bine. Nu cred ca mai poate canta cineva atat de bine. Poate doar Dumnezeu", ar fi declarat primarul. Din pacate, nu toata lumea este atat de impresionata. Mai mult chiar, scrie publicatia britanica, o femeie in varsta a lesinat langa primarie cand l-a auzit interpretand un cantec traditional ucrainean.

In orice caz, popularitatea edilului a scazut la 8,2%, dupa ce s-a gandit sa introduca taxe de acces in cimitire si taxe pentru instalarea usilor metalice la apartamente. Ca sa nu mai spunem si ca, desi nu sunt bani, a cumparat un avion si un elicopter si a decis sa il demita pe directorul gradinii zoologice, pentru ca nu a gasit o "nevasta" pentru singurul elefant, scrie The Telegraph.

Marti, potrivit publicatiei Kyiv Post, "Blocul Lytvyn", o formatiune politica ucraineana, a anuntat ca va demara o actiune de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Chernovetsky. De asemenea, formatiunea si-a propus sa adauge problema pe agenda urmatoarei intalniri a Consiliului municipal din Kiev.

ZIUA Online

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=23534&data=2009-03-17