< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - vineri, 6 martie 2009

Cabanele lui Ceausescu, scoase la vanzare

Cabanele de vanatoare care au apartinut dictatorului Nicolae Ceausescu au fost scoase la vanzare, desi anul trecut intrasera in circuitul turistic pentru ca aduceau bani frumosi. In timp ce Ministerul Agriculturii ar vrea sa scape de ele pe motiv ca se duc prea multi bani pentru intretinerea lor, sindicalistii din Romsilva considera ca masura ar putea favoriza anumiti investitori interesati de terenurile extrem de scumpe pe care sunt construite cabanele, informeaza ProTV.

In 2008, au fost incasati 600.000 de euro din inchirierea cabanelor fostului dictator. Locatiile sunt prevazute cu sute de metri patrati de padure, iar scoaterea la vanzare a cabanelor reprezinta oportunitati de neratat pentru investitori.

Vilele de pe Valea Prahovei, Paltinis sau de langa resedinta regala de la Savarsin au adus multi bani in visteria statului, turistii fiind interesati sa-si petreaca vacantele in aceste locatii. Privatizarea cabanelor ar duce si la concedierea a 300 de oameni, care se ocupa cu ingrijirea locatiilor.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22667&data=2009-03-06