< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - miercuri, 4 martie 2009

Bazac: In 15 zile, medicii rezidenti vor primi si cel de-al 13-lea salariu

Dupa ce reprezentantii Asociatiei Medicilor Rezidenti (AMR) l-au acuzat pe ministrul Sanatatii de dezinformarea opiniei publice cu privire la nivelul salariilor medicilor rezidenti, Ion Bazac sustine ca media veniturilor medicilor rezidenti care ajunge la 1.900 lei este corecta. "Un rezident are un salariu de baza care difera de la un an la altul, intre 1.019 lei si 2.764 lei, la care se adauga o serie importanta de sporuri, in functie de specialitate. In plus, fiecare rezident primeste, anual, doua prime de stabilitate la nivelul a doua salarii de baza si, lunar, sporul de preventie de 11%. Din anul trei de rezidentiat, fiecare medic poate sa isi majoreze veniturile prin efectuarea garzilor, care sunt platite", a explicat, miercuri, Bazac.

Ministrul Sanatatii, a anuntat, totodata, ca, in 15 zile, medicii rezidenti vor primi si cel de-al 13-lea salariu, deoarece a fost aprobat bugetul de stat, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In tabelul atasat sunt prezentate salariile de baza, salariile medii cu sporuri si venitul mediu, inclusiv cu ore de garda si cele doua prime de stabilitate pentru medicii rezidenti, conform legislatiei in vigoare.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22440&data=2009-03-04