< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - vineri, 27 februarie 2009

Nastase, Chiuariu si Preda au cabinetele din teritoriu inchise, desi primesc lunar peste 2.000 de euro pentru activitati in circumscriptii

Inca o dovada ca ceea ce ni se promite in campaniile electorale sunt doar vorbe in vant. La nevoie, au batut din usa in usa dupa voturi. Nici cea mai noroioasa ulita nu le-a scapat. Au promis cate-n luna si-n stele, au impartit brelocuri, zahar, pixuri si ulei si... au convins. Asa au ajuns deputati si senatori, iar azi nu mai dau nici un semn de viata prin localitatile pe unde au fost votati. Mai grav este ca parlamentarii primesc, pe langa leafa, o suma lunara de peste 2.000 de euro, pentru activitatea din teritoriu. Adica pentru a lucra, trei zile la final de saptamana, in folosul comunitatii care l-a ales. Acest lucru nu se intampla sau, cel putin, nu se intampla in cazurile prezentate de Realitatea Tv. Adrian Nastase, Tudor Chiuariu si Cezar Preda au cabinetele din teritoriu inchise, desi primesc lunar peste 2.000 de euro pentru activitati in teritoriu.

Vinerea, in programul lor de la Parlament scrie ca lucreaza in circumscriptii. Realitatea din teren arata, insa ca, in multe cazuri, legatura cu alegatorii s-a cam pierdut. Si n-au trecut decat trei luni de cand au obtinut mandatul. La Mizil, de exemplu, urmele campaniei electorale s-au sters. Deputatul Adrian Nastase a fost o prezenta activa... inainte de alegeri, iar acum sediul este inchis. Si la Bacau, pe locul unde a fost cabinetul de campanie al fostului ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, se afla acum o usa inchisa si un afis cu un anunt: "De inchiriat". Pe deputatul PD-L Cezar Preda, satenii din Posta Calnau il vad mai rar decat in campanie, dar spun ca face cate ceva pentru oameni.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22114&data=2009-02-27