< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - vineri, 27 februarie 2009

Protejatul lui Videanu, Ionel Mantog, pe farasul PD-L

Directorul general de la Complexul Energetic Turceni, Ionel Mantog este pe farasul PD-L, sustin surse democrat-liberale, citate de Antena3. Conform surselor, recomandarea de punere pe tusa a protejatului lui Adriean Videanu ar fi venit din partea Cotroceniului, la fel ca si in cazul demisionarului Constatin Iancu. Presedintele Traian Basescu ar vrea liniste in coalitie inainte de alegeri, mai ales ca a obtinut din partea PSD sacrificarea pionilor Adrian Nastase si Serban Mihailescu pe altarul Justitiei.

Ca atare, de la Cotroceni s-ar fi dispus ca si PD-L sa contribuie cu proprii penali la efortul de combatere a coruptiei, sustin sursele citate. In aceste conditii, Mantog are la dispozitie cateva saptamani pentru a parasi singur functia, in caz contrar urmand ca liderii PD-L sa aplice deja metoda folosita cu Iancu, mai scrie Antena3.

Ambii au dosare penale, unul pentru rapire, altul pentru coruptie. Ambii au avut sau mai au inca in spate nume grele din PDL: fostul director al ANIF, Constatin Iancu l-a avut pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, Ionel Mantog a fost sustinut pentru preluarea sefiei Complexului Energetic Turceni pe actualul ministru al Dezvoltarii, Adriean Videanu. Impreuna cu Vasile Blaga, cei doi "patroni" fac parte din vechea garda democrat-liberala cu care ocupantul scaunului prezidential de la Cotroceni se afla intr-o relatie de status-quo.

Demisia lui Iancu si ultimatumul dat lui Mantog lovesc in interesele celor doi ministri. Pentru Videanu, numirea lui Mantog la Complexul Energetic Turceni, institutie aflata in subordinea Ministerului Economiei, ii ofera posibilitatea controlului asupra unor tranzactii de ordinul sutelor de milioane de euro anual.

La ultima intalnire de la Cotroceni pe tema raportului Comisiei Europene pe justitie, presedinetele Traian Basescu a cerut si a obtinut din partea liderilor social-democrati, trecerea dosarelor lui Adrian Nastase si Serban Mihailescu prin Parlament, pentru demarearea urmaririi penale in cazul celor doi social-democrati.

La randul lor, liderii PSD au solicitat in repetate randuripartenerilor democrat-liberali sa dea dovada de fair-play si sa-si demita toti membrii cu functii importante la nivelul institutiilor guvernamentale si cu dosare in justitie, potrivit Antena3.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22104&data=2009-02-27