< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - vineri, 27 februarie 2009

Americanii vor sa construiasca o fabrica de celule fotovoltaice, in Zona Libera Giurgiu

O firma americana vrea sa construiasca o fabrica de celule fotovoltaice in Zona Libera Giurgiu, investitorii purtand in prezent negocieri cu autoritatile judetene si cu conducerea Zonei Libere, informeaza NewsIn. Senatorul pe Colegiul I din Giurgiu, Cezar Magureanu, cel care a intermediat intalnirile intre americani si autoritatile judetene, a declarat, vineri, ca amenajarea fabricii va duce la crearea a cel putin 1.000 de locuri de munca.

''O societate din Statele Unite ale Americii vrea sa construiasca in Zona Libera o fabrica de celule fotovoltaice, ceea ce inseamna crearea a cel putin 1.000 de locuri de munca. S-au stabilit in principiu si zona si terenul, care e liber, investitorilor le convine pentru ca au toate facilitatile, mai ales cale ferata. Cea mai recenta intalnire intre americani si conducerea Zonei Libere si cea a Consiliului Judetean, a avut loc miercuri, dar acolo a participat consilierul meu, eu fiind la Senat'', a declarat Magureanu.

Consilierul Valentin Grecu a adaugat ca fabrica ar putea fi ridicata pe circa trei hectare, dar, impreuna cu constructiile auxiliare, investitia s-ar putea intinde pe 8 hectare. ''Americanii au prospectat sapte tari pentru fabrica aceasta, si au gasit la Giurgiu cele mai multe facilitati. Discutiile vor continua'', a precizat Grecu.

Celulele fotovoltaice sunt folosite in tehnologia pentru obtinerea energiei solare, fiind incapsulate in panourile solare.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22097&data=2009-02-27