< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - vineri, 20 februarie 2009

Parcari noi pentru bucuresteni

Administratia Strazilor Bucuresti va inaugura, saptamana viitoare, primele parcari publice de utilitate generala, care se vor putea inchiria cu ora. Sorin Luchian, reprezentantul Directiei Transporturi a Primariei Capitalei, a precizat ca pentru riverani vor exista abonamente, in cazul carora tarifele vor fi mai mici decat la inchirierea cu ora. "Prin introducerea strategiei de parcare firmele nu mai vor putea ocupa abuziv spatiul public, ca pana acum, cand interziceau parcarea prin intermediul unor lanturi", a spus acesta, potrivit ziare.com.

In privinta parcarilor de resedinta, bucurestenii vor putea reclama, la dispeceratul Administratiei Strazilor (0800.800.882), cazurile in care locurile lor de parcare sunt ocupate abuziv.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va dezbate, in sedintele viitoare, un proiect de hotarare prin care va permite ca si detinatorii de masini in leasing sau in comodat sa solicite locuri de parcare in fata blocului unde locuiesc, dupa cum spune Luchian.

Potrivit prevederilor inca in vigoare, au posibilitatea sa obtina un loc de parcare numai persoanele ale caror masini au prevazuta adresa in certificatul de inmatriculare. Astfel, sunt excluse autovehiculele utilizate pe baza contractelor de leasing si comodat, care nu au inscrisa adresa utilizatorului pe certificatul de inmatriculare.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=21571&data=2009-02-20