< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - vineri, 14 decembrie 2007

Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed

Corespondenta dintre Pintesa Diana si Dodi Al Fayed a fost prezentata juratilor, in cadrul anchetei asupra mortii celor doi, in incercarea de a arata ca relatia lor era una serioasa. In scrisorile datate august 1997, Printesa Inimilor ii scria ''cu toata dragostea din lume'', celui care ii aduce ''atata bucurie in suflet'', Dodi. O prietena apropiata a Dianei, Rosa Monckton, le-a declarat anchetatorilor ca printesa nu era insarcinata cand a murit si nu intentiona sa se marite cu fiul lui Mohamed Al Fayed.

Michael Mansfield, avocatul lui Mohamed Al Fayed, a sustinut in timpul audierilor ca Diana lua in serios relatia sa cu Dodi. Rosa Monckton nu a putu insa confirma aceasta ipoteza, afirmand ca nu stia chiar tot despre viata celor doi. ''Mie nu mi-a placut de Dodi si, din acest motiv, Diana nu-mi spunea chiar tot ce se intampla in viata ei. Dar vorbea foarte frumos despre el'', a adaugat Rosa.

In plus, ea a declarat ca printesa nu s-a despartit de chirurgul Hasnat Khan pentru ca ar fi fost indragostita de fiul lui Mohamed Al Fayed, ci pentru ca se temea ca Hasnat n-ar mai fi primit-o inapoi dupa publicare unor fotografii in care ea aparea alaturi de Dodi.

Printesa Diana a murit impreuna cu iubitul sau Dodi al-Fayed, intr-un accident de masina care s-a produs pe 31 august 1997, in pasajul de sub podul Alma, la Paris.

Mohamed al-Fayed, tatal lui Dodi, a declarat in nenumarate randuri ca este "sigur" ca Diana si Dodi au fost asasinati de serviciile secrete britanice cu acordul printului Philip, sotul reginei Elizabeth a II-a, pentru a impiedica o eventuala casatorie a printesei cu un barbat de religie musulmana. Acesta ar fi devenit, implicit, tatal vitreg al viitorului rege al Marii Britanii. Al-Fayed mai sustine ca in momentul accidentului, printesa Diana era insarcinata cu copilul fiului sau.

Magistratul insarcinat cu ancheta judiciara care se desfasoara la Inalta Curte din Londra, judecatorul Scott Baker, a explicat ca scrisorile printuilui Philip nu contin lucruri "neplacute, rautati sau insulte" la adresa Dianei.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2154&data=2007-12-14