< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - vineri, 14 decembrie 2007

Claudia Pendred este noul director BERD pentru Romania

Banca Europeana prentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a numit un nou director pentru Romania, in persoana Claudiei Pendred, care a inlocuit-o pe Hildegard Gacek, anunta Rompres. Potrivit lui Pendred, prioritatile in Romania in perioada urmatoare se vor axa pe oferirea unor instrumente cu grad mai mare de risc, cum ar fi participarea la capital in cadrul companiilor locale, sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din zonele rurale si finantari in sectorul energetic, inclusiv promovarea energiilor regenerabile.

Noul director BERD are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, in gestionarea proiectelor cat si in sectorul energetic in Europa Centrala si de Est. Claudia Pendred a condus divizia de finante corporative a N.M. Rothschild & Sons, raspunzand de utilitatile din Europa Centrala si de Est, dar a fost implicata si intr-o serie de proiecte care au vizat si alte sectoare, printre care resursele naturale, infrastructura si telecomunicatiile. Ea o inlocuieste pe Hildegard Gacek, care a preluat functia de Director pentru Serbia la inceputul acestui an.

BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania, contribuind cu 3,6 miliarde euro in 245 de proiecte din tara. In colaborare cu numerosii sai parteneri, Banca a mobilizat peste sase miliarde euro pentru proiecte realizate in Romania.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2146&data=2007-12-14