< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - miercuri, 11 februarie 2009

Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase

Rusii au pasiuni si gusturi ciudate. O demonstreaza expozitia lui Jonathan Meese, un tanar artist germane. El a socat deja rezidentii din Berlin si Hamburg, care nu au ratat sansa de a se familiariza cu viziunea sa artistica neobisnuita asupra lumii. Potrivit "Fun Reports", expozitia intitulata "Dr. Dracula" a atras mai intai atentia femeilor. Picturile si sculpturile lui Jonathan Meese reprezinta creaturi ciudate cu penisuri in erectie de un metru lungime si de grosimea salamului. Printre cele mai impresionante exponate ale expozitiei se afla o statuie de bronz de 500 de kilograme.

Botezata "Propagandist", statuia seamana cu o creatura diavoleasca care tine o punga de aur in mana. Tanarul artist spune ca statuia personifica un oligarh modern. In locul crearii unui diavol inaripat sau cornut, artistul german s-a decis sa-si "echipeze" creatia cu falusuri excesiv de mari. Mai mult decat atat, sub imensele organe reproductive atarna nu mai putin de sase testicule, artistul dorind, se pare, sa evidentieze virilitatea si vitalitatea oligarhului contemporan. Probabil ca Jonathan Meese are dreptate, intrucat barbatii bilionari din Rusia au familii destul de numeroase. Boris Berezovsky este tatal a sase copii, patronul echipei Chelsea, Roman Abramovich are cinci, iar Mikhail Khodorkovsky, fostul director al companiei rusesti de petrol, Yukos Oil, are patru.

"Un barbat foarte bogat din Rusia a vazut "Propagandistul" la una din expozitiile mele Europene. El insusi m-a rugat sa aduc statuia la Moscova intr-o zi. A zis ca i-ar placea sa decoreze interiorul casei sale de tara cu aceasta statuie. Cand i-am spus ca vreau 500.000 de euro pentru aceasta lucrare, nu a parut sa fie incomodat de pret. Rusii au invatat sa aprecieze arta", a declarat Jonathan Meese.

Oricare ar fi adevarul despre gusturile artistice ale rusilor, cert e ca trei dintre cetatenii instariti ai Rusiei si-au exprimat dorinta de a-si completa colectiile personale cu picturi si sculpturi ale tanarului artist, precizeaza "Gazeta Express", citata de "Fun Reports".

C.G.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=21011&data=2009-02-11